Convertor valutar BNR - schimb valutar intre euro, dolar si leu.

Convertor valutar valabil pentru valutele din 25 Jun, 2019

RON
din care TVA (24%): RON

TOTAL cu TVA: RON
EUR
USD
CHF
GBP
HUF
AUD
MDL
RUB
BGN
CAD
EGP
JPY
TRY


Convertorul valutar BNR - ce este si la ce ajuta?

Daca in perioada comunista tranzactiile cu sau intre valute se faceau numai la nivel bancar, populatia neavand acces la valuta, perioada de dupa revolutia din 1989 a adus tranzactiile valutare la indemana oricui. In mod special odata cu aparitia si dezvoltarea internetului in Romania, tot mai multe persoane fizice sau juridice au inceput sa foloseasca informatiile de orice fel de pe internet care sunt mult mai multe dar si mult mai aproape de cei interesati. Acesta este si cazul pietei monetare, piata de care aproape orice persoana este interesata in anumite situatii, mai dese sau mai rare: vanzarea sau cumpararea unui imobil, achizitia de bunuri din afara tarii, importul sau exportul marfurilor, etc.

In sprijinul acestora, pentru calcularea rapida a sumelor ce trebuie platite pentru cumpararea altor monede, vine convertorul valutar.

convertor valutar bnrCe este convertorul valutar?

Convertorul valutar BNR este unul dintre cele mai simple softuri ce se gasesc in mediul online dar care este foarte util celor ce tranzactioneaza des sau care sunt nevoiti prin natura activitatii sa cumpere sau sa vanda in mod regulat sume foarte mari din diverse monede sau valute.

Intr-o traducere tehnica, convertorul valutar este un porgram cu ajutorul caruia se poate face echivalentul valorilor diverselor monede sau valute si care functioneaza in functie de cursul valutar actualizat zilnic conform celui oficial al BNR.

Cum functioneaza un convertor valutar?

Pentru folosirea convertorului valutar online sunt necesari 3 pasi simpli care nu necesita nici un fel de pregatire speciala:

  • 1. alegerea monedei sau a valutei care trebuie convertita.
  • 2. introducerea sumei ce se doreste a fi convertita.
  • 3. Citirea monedei sau a valutei in care se face conversia.

Rezultatul este afisat instantaneu in toate valutele importante, convertorul afisand inclusiv valoarea TVA.

Analizand avantajele si utilitatea pe care le ofera convertorul valutar se poate ajunge foarte usor la concluzia ca acest soft este unul dintre cele mai simple si utile de care mediul online dispune.